Reklamı Geç
UÇARLAR ET
Balıkesir
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

19.Dönem Balıkesir Milletvekili Ömer Lütfü COŞKUN:“Balıkesir Üniversitesinin, Organize Sanayi’nin Temellerini Biz Attık.”

19.Dönem Balıkesir Milletvekili Ömer Lütfü COŞKUN:“Balıkesir Üniversitesinin, Organize Sanayi’nin Temellerini Biz Attık.”
İki ay evvel Ankrada geçirdiği Kalp ameliyatı sonrası sağlığına kavuşan ve Altınoluktaki yazlığında ikamet eden 19.Dönem Milletvekili Ömer Lütfü Coşkun’u Afşin Güven ile birlikte ziyaret ettik. Sağlık durumunu gayet iyi gördüğümüz değerli Ömer Lütfü Coşkun büyüğümüz ile Afin Güven’in yaptığı ropörtajın devamını siz değerli okurlarımıza sunuyoruz.

10 tane olağanüstü hal bölgesi gezdim. Raporları hazırlamak üzere toparlanıyoruz. Meclis  tatil oldu. Marmariste Ellegance oteldeyim. Soğanbüklü  Hurşit  Şen  bu otelde murahhas aza idi. Kendisi benim  ortaokul arkadaşım, dostluğum devam ediyor. Onun misafiri olarak Ellegance oteldeyim. Sabah 10 civarı. Telefonum çaldı. Açtım telefonu. Ben Süleyman Demirel dedi. Aptallaştım. Benim çoluk çocuğum bilmiyor orada olduğumu. Akrabalarım bilmiyor. Partili arkadaşlarım bilmiyor. Buyur sayın Cumhurbakanım dedim.. Güneydoğu  sorunlarını araştırma raporunu hazırladınız mı dedi. Hazırlamadık efendim daha dedim , ama toparlamaya çalışıyoruz dedim. Sakın bu raporu hazırlarken devleti suçlayacak konulara girmeyin dedi. 50 yıl sonra bu rapor okunur ; devlet ,suçlanmış  bir ülke konumuna düşmüş olur. Şimdi bu kadar işin  arasında bu kadar devlet millet meseleleri varken  dış dünyada ilişkileri varken bu konuda hassasiyet gösterip bana bunu  telkin etmesi Ondaki vefa yanında ne kadar konulara hakim olduğunu ve takip ettiğini açıkça gösterir.
Tabii ki ben  ilçe başkanı olduğum  zamanlar birçok arkadaşlarımızla Demirel’i ziyaret ettik. Bu toplantılarda değişik fotoğraflarımız, anılarımız da var  O zaman iki senede bir genel  kongre yapılıyordu Başbakan olduğu zamanlar Belediye Başkanı Emin Özcan ile memleket meselelerini  götürüyorduk. Mesela Bakanlar kurulunda toplantı halindeyse   bizim geldiğimizi duyduğu zaman bizi içeri alırdı.  Demirel Teşkilatlara bu kadar önem verirdi. .
Afşin Güven: Teşkilat dediniz de burada şu soruyu da sormak istiyorum, tabii ki ticari faaliyetler ve siyasi faaliyetler olarak Balıkesir'de duayen bir siyasetçisiniz. Türkiye'nin her ilinde, ilçesinde köyünde tabii ki Doğru yol, Adalet partisi, Demokrat Parti'nin hizmetleri var. Sayın Cumhurbaşkanımız (mekanı cennet olsun) vefat ettikten sonra bizim partimiz hep aşağıya aşağıya gitti. 12 yıldır da çok kötü konumda. Partiler bunu soruyor. Bizim partimiz ne zaman oy patlaması  yapabilir, ne zaman ivme kazanabilir. Bu konuda kısaca bir ne düşünürsünüz sayın vekilim. 
Süleymen Demirel'den derlenmiş bir söz. Deniz Baykal istifa ettiği zamanki Deniz Baykal yanlısı çevreler panikliyor. Bizim dayanak noktamız Deniz Baykal istifa etti,  artık biz sahipsiz kaldık endişesiyle toplanıyorlar , Zincirbozan arkadaşı diye  Demirele  ziyarete gidiyorlar. Diyorlar ki sayın Reisicumhur, Baykal sizin arkadaşınız, Zincirbozanda beraberdiniz İstifa etti. Görüşseniz de Deniz Baykal istifasını geri alsa rica etseniz mümkün olur mu?  Eğer Deniz Baykal giderse bizim partimiz yer ile yeksan olur diyorlar. Demirel'in o heyete söylediği laf şu: diyor ki. Sizin  partiniz şimdiye kadar  iktidar olmadı diyor. Sizin partinin başına kim gelirse gelsin  Partinin oy oranı değişmez diyor. Ama  bizim parti hep  iktidarda kaldı. Bizim parti iktidara alışıktır. İktidardan gittiği zaman bir daha geri gelmez diyor. Bu konu  çok önemli. Tabii şimdi burada bizim arkadaşlarımızın bir çoğu Ak  partiye gidip geri gelmediği için demokrat parti'nin, kıratın  ortaya çıkan  tablosu değişir mi? Sorun burada yatıyor. 
Afşin Güven:  Bir de tabii ki vatandaşlar şey yapıyor. Biz sizlerin milletvekilliği dönemini de biliyoruz. Yanınıza yetiştim, ondan da gurur diyorum. Ben amca olarak da hitap ediyorum. Sizin göletler olsun, okulları olsun, birçok alanda hizmetlerimiz var. Ömer Lütfü Coşkun  olarak neler yaptınız?  Mesela sayın vekilim İvrindi'ye, Balıkesir'e neler yaptınız kısaca anlatmak ister misiniz. 
Bizim Balıkesir olarak en büyük hizmetlerimizden biri Balıkesir  Üniversitesi. Evet bir de organize Sanayi. Bunların temellerini biz aldık. Orada 25.000 insana aş-iş  temin edeceği. Demirel'in  temel atma töreninde konuştuğu sözlerden bir 25 bin çalışanın olacağı ve Balıkesirin imar ve inşa olarak gelişeceği, İzmir ve  İstanbul arasında sıkışmışlığının kırılacağını ifade etmişti. Zannediyorum, Balıkesir şu anda organize sanayisiyle  birçok meslek kuruluşlarının önderliğini yapmak suretiyle ihracatta da  önemli bir yer tutmaktadır. Balıkesir Üniversitesi'ne gelince; Tıp Fakültesi de sonradan kurularak  Üniversite noksansız bir hale geldi. Veteriner fakültesi yok.Galiba Ziraat fakültesi yok. Bunları da uzun zamanlardır takip etmediğim için eğer kurulmuşsa bağışlanmanı isterim.  
Balıkesir Türkiye'yi besleyen il olarak geçer. Hem tarımcılıkta hem  hayvancılıkta hem ziraatte  hem turizmde hem balıkçılıkta o bakımdan eğer ziraat ve veteriner fakülteleri kurulmadıysa geç  kalınmış demektir. Bizim zamanımızda Demirelin bir sözü vardı .Derdi ki   Dünyada tarım ürünü ithal etmeyen  7 ülkeden biriyiz derdi.. GAP projesini anlatırken gözlerinin parladığını  hissederdim. 7 küpeli gelin derdi anlatırken 7 koçanlı mısırlılardan bahsederdi, Pamuk tarlalarından bahsederdi.PKK terör örgütünün duracağını, ve oradaki insanların aş iş sahibi olarak  ülkenin bütünlüğüne, tabanına sahip çıkacağını okuyup aydın insanlar olacağını, terörden uzaklaşacağını anlatırken gözlerinin nasıl ışıldadığına  defalarca  şahit olmuşumdur. Rahmetli Necmettin Cevheri Urfa milletvekili olarak bu konuda çok katkısı olmuştur. Evet, onu da  defalarca dinlemişim, her ikisini de rahmetle anıyorum. Büyük devlet adamlarıdır. Böyle devlet adamlarının yetişmesi hem ülkenin refahı, hem kalkınması hem dünyada sıralama açısından önemli yerler tutacağını; o günleri yaşayan herkesin bilincinde  olduğu kanaatindeyim. 
Afşin Güven: Sayın vekilim programı bitirmeden müsaade ederseniz güzel bir sözle bitirmek istiyorum. Her şeyi bilen değil, kadir kıymet bilen, hayatınıza anlam katan iyi ki var dediğiniz insanların  bundan sonra ki  yaşamımızda olması dileğiyle sizlere ,eşinize bizi bugün Altınolukta nezaket gösterip ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum. En son Balıkesir ve İvrindi deki Türkiye'deki kardeşlerinize Ömer Lütfü Coşkun olarak ne mesaj vermek istersiniz sayın vekilim?
İvrindi  tarım açısından önemli bir yer tutuyor artık. Bizim iktidar dönemimizde olsun bizden sonra  olsun, Biz Ardıçtepe  barajını başlattık. Bizden  sonraki iktidar AK Parti tarafından hayata geçirdi. Bu  Gökçeyazı ovasına kadar sulama tesislerini kurmak suretiyle bu tarım alanına büyük hizmeti olacak. Sarıpınar  barajı başlatılıyor. Bir sürü göletler yaptık zamanında. Yazın yol boyuna çıktığın zaman milletler'in domates, biber sattıklarını görürsün. Onlarla maişetlerin temin ediyorlar, hem tarımı geliştiriyorlar hem de evlerinin geçimini temin ediyorlar. Türkiyeye gelince. Türkiye bana göre. Tabii ki herkesin düşüncesi farklıdır. Ben Türkiyenin geri kabul  anlaşmasına karşı olan düşüncede bir insanım. Türkiye geri kabul anlamasını kaldırısa ,Türkiye'de 13 milyona ulaştığı ifade edilen göç nüfusun Avrupa'ya transferi sağlanırsa Türkiye'de işsizlik sorunu biter, inşaatlardaki pahalılık gider, ev kiraları biter, tarım gelişir. Birçok konuda Türkiye'ye kendisini toplar. Bugün hem gazetelerde hem de görsel basında  da okuyoruz, görüyoruz, izliyoruz. Şikayet ediyor adam!  Suriyeli biri hastaneye gidiyor ilaç parası vermiyor, Suriyeli gidiyor, Doktor parası vermiyor diyor, Suriyeli  gidiyor diyor, sıra  beklemiyor diyor. Onun çocukları imtihansız giriyor diyor. işe alınıyor diyor,  dükkan açıyor, vergi ödemiyor diyor. Biz ikinci sınıf  vatandaşız  diyor  Suriyeliler birinci sınıf vatandaş. Ben de bu şeye katılmıyorum. Yani  bu uygulamayı tasvip etmiyorum. Türkiye kendi özüne dönmeli, kendi vatandaşını birinci sınıf vatandaş ilan etmeli. Kalkınmada kalkınma hamlelerinde, eğitimde, öğretimde , yurtdışı  özlemlerinin kalkması  ve  TC ve cumhuriyete bağlı insanlar yetiştirilmesi bizim siyasete girmemizin ana nedeniydi. Dinimize, diyanetimize bağlı olarak, Demirel zamanında da Menderes zamanında da her zaman Kuran kursları açık oldu, camiler açık oldu. İbadetimizi bi hakkın yaptık. Hac vazifelerimizi yaptık. Umre vazifelerimizi yaptık. O bakımdan Türkiye Müslüman bir ülke olarak dışarıdan ithal Müslümanlara ihtiyacı yok. 
Afşin Güven:Sayın milletvekilinin bugün bizleri altınoluk'ta ağırladığınız için sizlere eşinize çok teşekkür ediyorum. Sizler gibi çok sevdiğim can kardeşim Özlem Çertel  Hanımefendiye de  bundan sonraki sağlık sektöründe olsun siyasi y

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!