Reklamı Geç
UÇARLAR ET
Balıkesir
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

DAĞDEVİREN:İVRİNDİ HALKININ GÖNLÜMÜZDE YERİ BAŞKA

DAĞDEVİREN:İVRİNDİ HALKININ GÖNLÜMÜZDE YERİ BAŞKA
İvrindili Afşin Güven’inErtuğrul Dağdeviren ile Yaptığı Ropörtajı sizokurlarımıza sunuyoruz

Afşin:Yapmış olduğu taktik ve teknik  güreşlerde Balıkesir ve tüm  Türkiyenin sevgisini kazanıp Tarihi Kırkpınar güreşlerinden Balıkesir'e üçüncülük getiren Medarı iftiharımız Balıkesirimizin öz evladı Ertuğrul Dağdeviren ile Balya Kadıköy güreşlerinde beraberiz. Öncelikle bizlere zaman ayırdıkları için, nezaketli için, İvrindililer  adına sayın başpehlivanımıza  teşekkür ediyorum. Ertuğrul kardeşim öncelikle konumun nasıl yani sağlık konumunu nasıl? İdmanlara nasıl hazırlanıyorsunuz ve onlardan bahseder misiniz? 
Son  2 seneden  beri bir sakatlık sürecimiz vardı. Çok  şükür onlardan kurtulduk, iyi bir kış dönemi geçirdik. Hedefimiz nasipse yarım kalan hikayeyi tamamlayacağız. 2022 deki  yarı finalde yenilmiştik. Üçüncü olduk. Olaya  yarım kalmış bir hikaye olarak bakıyorum. Nasip  olursa  kemeri tekrar Balıkesire getireceğiz. Balıkesir'i yine bundan 35 40 sene önceki 50 sene önceki dönemlerine geri döndürüp altın kemerli bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. Bununla beraber güzel bir takımımız var. Gelen çocuklar var arkadan. iyi güreşler  yapıyor, iyi maçlar çıkartıyorlar. Şu anda gelecek vaad ediyorlar. Ben kazanacaklarına inanıyorum.
Afşin:Biz İvrindililerde  güreşlere ve sevgi rahmetli İsmail Kaymak vardı. Onun döneminde başlamıştı. Daha sonra da Almanyalı Hüseyin Abi var, Zeki Aslan ve  İvrindide sizin çocukluk arkadaşınız Halil Kaymak var. onların ve İvrindililerin çok selamı var. Ben sizi  büyük ortaya çıktığınız  zamanlardan beri takip ediyorum. Susurluk başpehlivanı vardı Cengiz Cengiz. Ustanız.Kadir Ergin vardı, onların yanındayız. Ben de sizi de o zamandan bu yana takip ediyorum. Baş altından başa çıktığınız zamanki Kırkpınar'da  Antalya'nın Furkan durmuş altını çok güzel bir  oyunla yendiniz.  Yine Kırkpınar da Ali Gürbüz'ü eleyen Mehmet yeşil yeşil'i   şu an Balıkesir güreş  koordinatörü.  O zamanda oradaydım. İvrindiller ve balıkesirliler bize bunu soruyor. Hepsi birbirinden değerli Aykut kardeşim var, Recep bölme var. Bunları nasıl görüyorsun? Aşağıdan gelen pehlivanlar var. Başaltından  başa çıkma olayı sence olur mu? 
Şu anda alttan gelen  çocuklarımız yıldız olarak olarak. İhsan Derin var,Emir Erdoğan var. Bunlar büyük orta ve başaltı pehlivanları. Bunlarda umut görüyorum. Tabii ki çocuklar gençler var  arkadan gelen. Hepsiyle beraber çalışıyoruz. Nasipse bizden sonra bayrağı onlara devredeceğiz. Yani kimse burada şüphesi kalmasın. İvrindi seyircisi zaten bizleri çok seviyor, çok takip ediyor bizi yöredeki güreşlere geldiğimizde gerek Kayapaya gerekse Hüseyin Abimizin düzenlediği Akçalören  güreşlerine geliyoruz. Oradaki seyircinin tutumunu , insanların tutumunu ben çok seviyorum. İvrindi halkının yeri bizde başka. Hiç şüphe etmesinler 1-2 yıl içerisinde mantar biter gibi geliyorlar güreşçiler.
Afşin:Ertuğrul Dağdeviren baş pehlivan ile röportaj yapacaktım. Pehlivanımız tedavi oluyordu. Ondan dolayı yapamadık. Karesispor salonunda gitmiştim. O sırada o çıktı nasip bugün Balya Kadıköy meydanında imiş. Mevlana'da da güzel bir sözü vardır. Abi Mevlana der ki yaşamak direnmektir, sevmek, güvenmektir. Biz Balıkesir Büyükşehir belediye baş pehlivanı olarak. Size ve ekibinize çok güveniyoruz, inanıyoruz ama en son Balıkesir'e İvrindililere vermek istediğiniz mesaj nedir? Ertuğrul dağ deviren ne demek istiyor, neler söylemek istiyor bunu alabilir miyiz? 
Buradan İvrindi ve Balıkesir halkına söylemek istediğim tek şey büyüklerin ellerinden öperim . Küçüklerin gözlerinden öperim. Allah razı olsun, çok destek verdiler. Manevi olarak maddi ve manevi olarak arkamda durdular. Biz de bu insanların vergileriyle bu işi yapıyoruz. Büyükşehir çatısı altında . Balıkesirlilerin vermiş olduğu vergilerle buna emin olsunlar. Boşa çıkarmadanen iyi başarıya odaklı şekilde çalışacağız. Bu kemeri Balıkesire  getireceğiz ve bizde kıspetimizi astıktan sonra devlet bize nasıl bakıyor ise Biz de gereğini yapacağız. Birçok çırak yetiştireceğiz. Güreşe bu konuda hizmet edeceğiz. Balıkesire hizmet edeceğiz. Gönülleri ferah olsun. Yani buradan hepsine selam ediyorum. 
Afşin:Ertuğrul abi en son bir soru sormak istiyorum, özel olarak ben size çok seviyorum, takdir ediyorum, İvrindiye  geldiğiniz  zaman güreşlere gelen Seyfettin Avcı  var  onun da özellikle bir selamını söylemek istiyorum. 
Seyfettin Abiyi çok severim. Bu sporda zor günlerimizde  sürekli gelip sponsorluk yapmıştır ve maddi olarak destek olmuştur. Allah razı olsun, yarım elma gönül alma. Tamam bunun büyüğü küçüğü  olmaz ama zor  günlerinizde yanımızda durdu. Buradan çok selam olsun. 

Afşin:Ertuğrul Abi en  unutamadığın güreşi hangisi? Pehlivanlık kariyerinde en unutamadığın güreş  nerede oldu?
Benim kırılma  noktam diyebilirim mesela 2016  senesinde son 16 turunda cumartesi günü  son turda Furkan Durmuşaltın ile   müsabaka yapmıştım. Çok uzun sürmüştü. Onu orada yenmiştim. Sabah çeyrek finalde Ali Nihat'a yenildim. O başpehlivan  olmuştu. O cumartesi günkü müsabakayı unutmam
 Programa söz son vermeden önce başta balıkesir'in öz evladı Ertuğrul dağdeviren olmak üzere ekip arkadaşları var. Necip Al,İhsan Deveci  var sizle birlikte çalışıyosunuz. Programa son vermeden önce Ertuğrul dağ deviren ve ekibine, Bizleri Karesi Spor Salonunda ağırlayan Mehmet yeşilyeşil'e ve aykut'a başarılar dilemeden önce bizim hemşehrimiz pehlivan var. Belki tanıyorsunuz. Babası eski baş pehlivanlar dan Cemalettin Kırlangıç'ın oğlu var Furkan kardeşime de sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Başarılar diliyorum. Ertuğrul kardeşime de inşallah Kırkpınara yine geleceğim. Bize güzel başarılar yaşat ması dileklerimle başarılar diliyorum. Bu imkanı verdiği için çok teşekkür ediyorum. Sağ olun. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!