Reklamı Geç
UÇARLAR ET
Balıkesir
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

DP Milletvekili Cemal ENGİNYURT:İVRİNDİ’NİN SIKINTILARINI TBMM’DE DİLE GETİRECEĞİM

DP Milletvekili Cemal ENGİNYURT:İVRİNDİ’NİN SIKINTILARINI TBMM’DE DİLE GETİRECEĞİM
Geçtiğimiz günlerde Ankarada bir dizi ziyaretlerde bulunan Afşin GÜVEN DP Genel Merkezinde Cemal Enginyurt ile de bir görüşme yaparak İvrindinin dört önemli sorununu dile getirdi. DP Milletvekili Enginyurt bu konuda hazırlanacak bir raporlakonuyu TBMM’de dile getireceğini söyledi.

fşin:Herkesin sorunlarını dile getirerek Türkiye'de gündem yaratan sadece demokrat partililerin değil, tüm Türkiye'nin milletvekili olan Türkiye'nin gür sesi, Demokrat Parti İstanbul milletvekili sayın Cemal Enginyurt bugün bizi Demokrat Parti genel merkezinde kabul ettikleri için kendisine teşekkür ediyorum. Sayın milletvekilim yakın zamanda bir seçim oldu. Bu sonuçları nasıl değerlendiriyorsunuz? 
Enginyurt: Seçim Türk milletine bir heyecan, özellikle muhaliflere bir cesaret vermiştir. Artık 22 yıldır  bu ülkede gitmez denilen yıkılmaz denilen bir iktidarın sonunun geldiğini göstermiş ve millet bu cesaretle iktidara karşı düşüncelerini net bir şekilde ifade etmeye başlamıştır. Emeklilerin Türkiye genelinde yapmış oldukları mitingde en son pazar günü Ankara'da yapılan miting ve çiftçilerin ortaya koyduğu eylem türleri gösteriyor ki insanlar sesini yükseltmeye başladılar artık hak aramaya başladılar. Bu da iktidarın artık Abbas yolcu olduğunu en açık göstergesidir, inşallah 2028 e  kalmadan Recep Tayyip Erdoğan iktidarı sona erer. 
Afşin:Tarım ve  hayvancılıkla olduğu kadar tarihi ve kültürel özellikleriyle de Doğal özellikleriyle de Türkiye'nin güzel ili Balıkesir'in güzel ilçesi İvrindi de kuzusuyla, kelle peyniriyle, sütüyle, her yönüyle on marka  bir ilçe olan İvrindide, Balıkesir'de sizleri çok seviyorlar.Çok selamları var, özellikleri Sam Özcan ve Hasan Bilal'ın. Benim ilçemde bir takım sorunlar var. Türkiye'nin gür sesi Cemal Enginyurt olarak bunları Türkiye Büyük Millet meclisini gündeme getirmeni istiyor insanlar. Sayın vekilim buraya gelmeden önce Ziraat Odası Başkanı Hasan Hüseyin Koyun ve Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı  Aydın Cihan ile de görüştüm. 
1.sorun: İvrindide göletler var. Karaçepiş göleti, Kocaeli Göleti,Yeşilköy Göleti. Sayın vekilim özellikle Yeşilköy göletinin sulama kanalları deforme olmuş beton kalmamış,dereye akıyor. Bunu gündeme getirmenizi istiyorlar. 
2.sorun:İvrindi Devlet Hastanemiz var. Orada farklı branşta doktor talepleri var. 
3.sorun:Korucu,Gökçeyazı ve İvrindide  son 3-5 yıldır madenler açıldı. Korucuda Değirmenbaşında Gökçeyazıda, Akçal’da. Bununla ilgili bir çalışma yapabilir misiniz? 
4.Sorun:İvrindide  aracılık faaliyetleri var. Bizim Balıkesir'in İvrindi ilçesinde de  arıcılık faaliyetlerinde bulunan kardeşlerimiz var. Balsara ormanları Kocaeli köyünde ondan sonra Geçmiş Köyünde gözler köyünde kesiyor. Bu 4 konu hakkında neler yapabilirsiniz? 
Enginyurt: Ben neler yapabilirim değil Afşin. Sen haksızlık yapacaksın. Evet bu söylediklerini  bir rapor haline getireceksin hem televizyon ekranlarında  Balıkesirlinin,İvrindilinin hem  bütün çiftçilerimizin, esnafımızın sorunlarını nasıl gündeme getirmeye devam ediyorsak en kısa zamanda hazırlayacağınız rapor doğrultusunda İvrindi Ziraat Odası başkanının da Esnaf Odası başkanının da ifade ettiği sorunlar  hatta onların ifade etmediği sorunlar yani çiftçinin ve esnafın çektiği krediyi %9 dan %21 e çıkaran bu iktidarın çiftçiyi, esnafı faiz sarmalına sarması karşısında verdiğimiz mücadeleyi de İvrindi  üzerinden  Türkiye geneline yansıtacağız. Çiftçi üretiyor. Ama çiftçi batıyor. Onun için de onun için de artık mücadele etme zamanı geldi. Müzakere değil mücadele edeceğiz. Bütün İvrindiye selam söylüyor, saygılar sunuyorum. 
Afşin Bir şey Sorabilir miyim? Bitirmeden. Sizi Balıkesir ve İvrindi de çok seviyorlar. Ben de sizleri takip ediyorum. Hazreti Mevlana'nın güzel bir sözü var. Mevlana der ki; benim seni sevdiğime dair benden  delil isteme zira kalpten kalbe gönülden gölüne uzanan bir köprü vardır. En son İvrindiye , Balıkesir'e ne mesaj vermek istersiniz? Yani İvrindide Balıkesir'de de sizleri görmek istiyorlar. Ben her gittiğim yerde de sayın vekilim müsaade ederseniz, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün açmış olduğu yolda göstermiş olduğu hedefler hedefimizdir. Rengini şehit kanından olan al yıldızlı bayrağı size hediye etmek istiyorum .Güzel bir söz ile bitirmek istiyorum:Varlığımız Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene. Sizden bir söz istiyorum.Yeşilköy göletinin kanalları  ile ilgili bir çalışma yazılan yapar mısınız? 
Enginyurt: Hem Türkiye Büyük Millet meclisinde hem de televizyonlarda hem Yeşilköy göletini hem de Türkiye'nin sorunlarını dile getiriyoruz. Balıkesir belediye başkanımız Ahmet Akın’a, İvrindililere ve  Balıkesirliler'e selam söylüyorum.
Afin:Bugün burada Demokrat Parti genel merkezinde Türkiye'nin cesur sesi olarak Türkiye'de gündem yaratan,Cemal Enginyurt olarak bizleri kabul ettiğiniz İvrindililer  adına çok teşekkür ediyorum,bizleri çok mutlu ettiniz. Çok teşekkür ederim. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!