Reklamı Geç
UÇARLAR ET
Balıkesir
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Kırklareli'nde Sel Felaketi


Kırklareli'nde Sel Felaketi
Kırklareli'nde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, sele yol açtı. Longoz Ormanları'nda bulunan Bungalov tatil tesisinde kaybolan 4 kişiyi arama kurtarma çalışmaları başladı. Ancak bölgeden peş peşe acı haberler ulaştı. Bu sabah, bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Can kaybı 3'e yükselirken bölgede arama çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış uyarısının ardından Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde sağanak, derelerin taşması ve su baskınlarına neden oldu. 

AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, Polis Arama Kurtarma Timleri ve askeri birlikler, selin sürüklediği bungalov evlerin bulunduğu alanda kaybolanları aramayı sürdürüyor.

Suyun çekildiği tesisin bulunduğu alan ve çevresindeki çalışmalarda ekipler, selle gelen tomruk ve ağaçların çevresine ve altlarına bakıyor. Çok sayıda ekibin çalışma yürüttüğü alanda iş makineleri de öbeklenmiş kütük, tomruk ve ağaç birikintilerini kaldırıyor.

Sel ve taşkınların vurduğu Kırklareli Longoz Ormanları'nda bulunan Bungalov tatil tesisinde 4 kişinin kaybolduğu açıklandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, UMKE, askeri birlikler, jandarma, polis gibi birçok ekiple beraber devletin bütün imkanları seferber ederek arama kurtarma çalışmalarına başladı. AFAD Başkanı Okay Memiş ve Kırklareli Valisi Birol Ekici de arama faaliyetlerine katıldı. AFAD tarafından da yapılan açıklamada, 203 personel, 1 uçak, 2 helikopter, 52 araç ve iş makinesinin bölgede görev yaptığı vurguladı.

“2 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 6 kişi sağ çıkarıldı”
Arama kurtarma çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği bölgeden acı haberler peş peşe gelmeye başladı. Dün devam eden çalışmalarda 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Bu sabah da bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığı bilgisine ulaşıldı. AFAD Başkanı Okay Memiş yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere yapılan mücadele sonucunda gündüz saatlerinde 3 vatandaşımızı yaralı olarak selden kurtardık. Toplamda 6 kişinin sağ olarak kurtarıldığını söyleyebiliriz. Bununla birlikte iki vatandaşımızın da hayatını kaybettiğini tespit ettik.

Hava kararmasına rağmen bütün arama çalışmalarımız ve faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu tür afetlerde bizim ilk amacımız vatandaşlarımızı sağ olarak kurtarmak. Buradaki can kayıplarının sebebini tahkikatla da ortaya koyacağız. Yerleşim alanlarında herhangi bir can ve mal kaybının olmaması mutluluk verici bir hadisedir.

Longoz Ormanları'ndaki geçici konaklama tesisinde yaşanan olaydan dolayı da maalesef can kaybı ile karşı karşıya kaldık. Bunun değerlendirmesini ilerleyen süreçte yapacağız. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre son 500 yılda yaşanan yağışlarla mukayese edildiğinde geçtiğimiz gün bu ormanlık alanda gerçekleştiğini görüyoruz. Burada bize düşen tedbirli davranmak" ifadesini kullandı.

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!