Reklamı Geç
AHMET AKIN 23 NİSAN BAYRAM KUTLAMASI
Balıkesir
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

MİLLETVEKİLİ MUSTAFA CANBEY’İN KADINLAR GÜNÜ MESAJI:“GAZZE’DE 10 BİN KADIN HAYATINI KAYBETTİ”

MİLLETVEKİLİ MUSTAFA CANBEY’İN KADINLAR GÜNÜ MESAJI:“GAZZE’DE 10 BİN KADIN HAYATINI KAYBETTİ”
AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey Dünya Kadınlar Gününü; “Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyorum.” sözleriyle kutladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey Dünya Kadınlar Gününü; “Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyorum.” sözleriyle kutladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, Cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın, cinsiyetler arası adaleti şiar edinmiş bir geleneğin mensubu olduklarını vurgulayarak, göreve geldikleri 2002’den bugüne, iş dünyasında, eğitimde, sağlıkta ve diğer tüm alanlarda kadınların statüsünü hak ve adalet eksenli bir anlayışla yükseltmek için önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımla sıfır tolerans ilkesi ile sürdürdüklerini söyleyen Milletvekili Mustafa Canbey; “Kadın istihdamının önündeki engelleri kaldırarak, kadını hayatın her alanında hak ettiği konuma çıkartacak tedbirleri aldık, imkânları sağladık. Kadın istihdamını 10 milyon sınırına getirdik. Kız çocuklarımızın tamamını eğitimle buluşturduk. Kadınların, TBMM’de temsil oranı %20’dir. Üniversitelerimizdeki öğretim elemanları arasında kadınların oranı %51’dir. Mimarlardan avukatlara, öğretmenlerden sağlıkçılara kadar pek çok meslek dalında kadın-erkek oranı büyük ölçüde dengelenmiş durumdadır. En önemlisi de toplumumuzun huzuru, geleceğimizin teminatı için aile birliğinin güçlenmesi yönünde politikalar yürüttük.” dedi.

Milletvekili Dr. Mustafa Canbey; “Şiddet kurbanı olan, görevleri başında katledilen ve ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla yâd ediyor; her birine Allah’tan rahmet diliyorum. Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımıza ve depremzede vatandaşlarımıza sabır temenni ediyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inandıklarını ve bunun için çabaladıklarını belirten Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu üyesi Dr. Mustafa Canbey, kadının statüsünün yükseltilmesi çalışmaları için 10-15 Mart tarihleri arasında Newyork’a gideceğini söyledi. Bu tarihlerde Birleşmiş Milletler ve Avrupa Komisyonu toplantılarına katılacak olan Milletvekili Canbey; “Nasıl ki ülkemizde kadın hakları konusunda Türkiye Yüzyılı’na yakışır adımlar attıysak, bölgemizde ve dünyada da kadınların statüsünün yükseltilmesi konusunda elimizden gelen çabayı sergiliyoruz. 7 Ekim’den bugüne İsrail’in Gazze’ye saldırıları sonucunda yaklaşık 10 bin kadın hayatını kaybetti. Bu katliamların bir an önce durması için çalışıyoruz.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!