Balıkesir
01 Mayıs, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    38.01
  • EURO
    42.24
  • ALTIN
    3791.2
  • BIST
    9.484
  • BTC
    83109.330$

Noterden Cep Telefonu Vergisine Kadar Büyük Zam !

Noterden Cep Telefonu Vergisine Kadar Büyük Zam !
Türkiye , güne zamla uyandı. Noter, pasaport ,vize harçlarından, cep telefonu vergileri ve şans oyunlarına kadar birçok şeye zam geldi.

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Yargı, Noter, Vergi Yargısı, Tapu, Pasaport, Vize, Diploma ve trafik harçlarına yüzde 50 zam geldi. Sürücü belgesi harçları artıştan muaf tutuldu.

2002 yılından bu yana KDV’de  ilk kez artış oldu. Ayrıca harçlara gelen  %50 zam, pasaport, noter ücreti gibi işlemlerin fiyatlarını da artırıyor.Karar 10 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

Yeni kararla birlikte ;

 Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BMSV) yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarıldı.

At yarışlarında yüzde 14, vergi spor müsabakalarına dayalı müşterek bahislerde yüzde 10 ve diğer şans oyunlarında yüzde 20 oranında artış yapıldı.

Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı", 6 bin 91 liradan 20 bin liraya yükseltildi.

Medyadan…

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!