Reklamı Geç
DURMAZ ALABALIK
Balıkesir
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Şehrin Asi Çocuğu Hyundai Tucson N Line

Şehrin Asi Çocuğu Hyundai Tucson N Line
Sportif Tasarım ve Dinamik Sürüş Deneyimi sunan bu yeni model şimdiden otomobil tutkunlarını cezp ediyor. Üstün teknik donanımından dış tasarımına, yenil nesil teknolojilerinden konfor elemanlarına kadar Hyundai Tucson N Line özellikleri geniş bir alana yayılıyor.

Siz de Güney Kore menşeli otomobil üreticisinin iddialı SUV tasarımını sizler için derledik. 2020 yılının sonlarına doğru ise Hyundai Tucson N-Line paketi olarak 2021 modelinin geleceğini duyurmuştu. Böylelikle normal Tucson modeline göre çok daha güçlü ve sportif bir imaj çizen N-Line tanıtılmaya başlandı.

Yeni Tucson Fark Yaratıyor

Tucson N Line özellikleri içerisinde öne çıkanlardan biri otomobilin dış mekânıdır. Daha dinamik bir görünüm için aracın panjuru sportif bir şekilde tasarlanıyor. Farların içerisi ise siyah renge sahiptir. Ön tampon ise Hyundai Tucson N Line modelinde en çok dikkat çeken ögelerden biri. Önceki tasarımlarda bumerang formuna sahip LED aydınlatma ve hemen yanındaki sis farları ile tampon, aracın sportif görünümüne katkı sağlıyor. Yeni tasarımlarda da parametrik gizli ön far teknolojisi öne çıkıyor.

19 inçlik jantlara sahip olan Hyundai Tucson N Line modelinin profilinde siyah vurgular da öne çıkıyor. Bilindik jant tasarımının siyah renk olarak sunulması, siyah yan aynalar ve yine siyah tavan rayları buna örnek verilebilir. Hyundai Tucson N Line renkleri ise 4 farklı seçenek sunuyor: Kırmızı, siyah, gri ve beyaz. Yorum ve geri bildirimlere bakıldığında ise sportifliği en çok vurgulayan renk kırmızı olarak öne çıkıyor. Arka tarafta ise tavan ile beraber spoiler, parametrik stop lambaları ve susturuculu çift egzoz çıkışı adından söz ettiriyor. Elektrikli bir şekilde kolayca açılan bagajı yine tek bir düğmeye basarak elektrikli olarak kapatabilirsiniz.

Hyundai Tucson N Line’da İç Mekân

Öncelikle Hyundai Tucson N Line bagaj hacmi ne kadar bakıldığında; 2022 versiyonunda 620 litre bagaj hacmi var. Bu açıdan otomobil SUV standartlarını rahatlıkla karşılıyor. Arka koltuklar kapatıldığında ise 1799 litrelik çok daha fazla yükleme alanına sahip olabilirsiniz. Bunun yanı sıra koltuk tasarımı da son derece şık. Yenilenen tasarımda N – Line logolu süet koltuklar, otomobile hem estetik hem de konfor noktasında değer katıyor. Dinamik direksiyon sistemi, elektronik vites paneli, N – Line logolu kabin ve konsol detayları da iç mekânın önemli tasarım ögeleri arasında.

Arka koltuklardaki yolcular için ise gayet ideal bir baş ve diz mesafesi sunuluyor. Ayrıca açılır – kapanır kol dayama ve içerisindeki çift bardaklık da arka tarafta konforlu bir yaşam alanı sunuyor. Arka koltuklarda pakete göre ısıtma fonksiyonu da bulunuyor. Panoramik cam tavan & açılabilir cam tavan tasarımları da araç içerisindeki ferahlığı üst düzeye çıkarıyor. Metal malzemeden üretilmiş pedallar, ayaklık ve kapı basamakları, kırmızı kontrast dikişler de içeride adından söz ettiriyor.

MULTİMEDİA EKRANİ FARKLI

Tasarıma büyük bir yenilik getiren 10,25 inç siperliksiz gösterge bilgi ekranı, ön konsola entegre 10,25 inç dokunmatik ekranla beraber otomobilin teknolojik özelliklerini öne çıkarıyor. Navigasyon, bilgi-eğlence ve klima kontrolleri gibi konfor elemanlarını da dokunmatik ekran üzerinden kolayca yönetebilirsiniz. USB ve çakmaklık girişi, kablosuz telefon şarj istasyonu, çift bardaklık, koltuk ısıtma gibi özellikler de yine ön tarafta sizi bekleyen detaylar.

Motor Özellikleri

Teknik donanımın en önemli bileşenlerinden biri olan motor ise DOHC Turbo GDI (Direkt Enjeksiyon Turbo). 1.598 cc motor hacmine sahip olan bu modelin 0 – 100 km hızlanması resmi verilere göre 9 saniyede gerçekleşiyor. 7 ileri otomatik DCT şanzıman ile donatılan 265 / 1.500 ~ 4.500 Nm maksimum tork üretiyor. Hyundai Tucson N Line yakıt tüketimi ise resmi verilere göre ortalama 7,4l / 100 km’dir. Hyundai Tucson N Line 1.6 T-GDI kurşunsuz benzin yakıt türü ile beraber geliyor. 4×4 çekiş sistemine sahip olan model, 54 litre yakıt depo kapasitesi sunuyor.

ABS + EBD + BAS

ESP + TCS + VSM

Yokuş Kalkış Destek Sistemi (HAC)

Sürücü Dikkat Uyarısı (DAW)

Sürücü ve Ön Yolcu Hava Yastıkları

Orta Konsol Hava Yastığı

Perde ve Yan Hava Yastıkları

Hıza Duyarlı Kapı Kilitleme Mekanizması

Hız Sabitleyici (Cruise Control)

Aktif Gergili ve Yükseklik Ayarlı Ön Emniyet Kemerleri

Şerit Takip Asistanı (LFA)

Şeritte Kalma Asistanı (LKA)

Ön Çarpışma Engelleme Asistanı (FCA-JX) (Kavşak Dönüş Desteği)

Kör Nokta Çarpışma Engelleme Yardımcısı (BCA)

Güvenli Çıkış Uyarı Sistemi

Park mesafe uyarısı

Lastik tamir kiti

Boyutlar

Yeni Hyundai Tucson N Line tasarımlarının dış boyutları; 4.500 mm uzunluğa, 1.865 mm genişliğe ve 1.650 mm yüksekliğe sahiptir.

HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!