Balıkesir
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

6. Ayvalık Küçükköy Teferic Şenlikleri


6. Ayvalık Küçükköy Teferic Şenlikleri
Ayvalık’ta bu yıl 6. Ayvalık Küçükköy Teferic Şenlikleri arasında gerçekleştirilecek.

Balıkesir Ayvalık’ta yine dopdolu şenlik. Vatandaşlar 2-3-4 Haziran tarihlerinde Küçükköy’ün ve balkan kültürünün tadını çıkaracak. Program detaylarına QR Kodu okutarak ve Ayvalık Belediyesi sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

Şenlikhalk oyunlarıyla renklenecek

2 Haziran Cuma günü start alacak olan şenliğin, ilk gününde sabah 10.30’da Ayvalık Belediyesi’nin Küçükköy Hizmet Binası’ndan başlayacak kortej yürüyüşü, Cami Avlusu’ndaki resmi açılış töreni ve günün anlam ve önemine ilişkin açılış konuşmalarıyla devam edecek. Ardından balkan kültürünün halk oyunlarıyla renklenecek şenlikte, yöresel ürün stantlarında köy ve balkan kültürünü yansıtan ürünlerin satışı yapılacak. Cami Avlusu sahnesinde Sanat Tarihçi Dr. Berrin Akın tarafından hazırlanan “Belleklerimizdeki Küçükköy” sunumunda köyün tarihi, kent dokusu ve göç kimliği üzerine belgesel görüntülerle desteklenecek bir söyleşi de gerçekleştirilecek. Şenliğin açılış gününün akşamında balkan ve göç kültürünü yansıtan film gösterimleri Cami Avlusu sahnesinde izleyicilerle buluşacak.

Çocukları için eğlenceli ve öğretici bir gün

Şenliğin ikinci gününde gün boyunca gezici konser Küçükköy’ün tüm sokaklarında vatandaşlarla olacak. Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi’nin botanik bahçesinde gerçekleştirilecek Tohum Topu Atölyesi başvuruları şimdiden büyük ilgi görüyor. 7-10 yaş grubu 20 çocuk için gerçekleştirilecek etkinlikte, şenliğe katılan aileler çocukları için eğlenceli ve öğretici bir günün tadını çıkaracaklar. Cami Avlusu Sahnesi’nde yapılacak Yemek Atölyesi’nde balkan kültürünün bilinmeyen yemekleri, Şef İzzet Durko tarafından yapılacak ve katılımcılara anlatılacak. Köyün sanatçılarından Önnur Toprak tarafından Taş Dükkan Sanatevi’nde verilecek Minyatür  atölyesi Cumartesi ve Pazar günleri aynı saatlerde katılımcılarına açık olacak.

Suzan Kardeş hayranlarıyla buluşuyor

Suzan Kardeş, 3 Haziran Cumartesi saat 21.00’de Ağaçaltı Meydanı’nda Teferic Şenlikleri’nde hayranlarıyla buluşacak. Verdiği her konserde ayrı bir hikâye anlatan ve dinleyicileri büyülü yolculuklara çıkaran Kardeş, Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl Büyük Teferic Konseri’nde, ‘Balkan Şenliği’ adını verdiği bir konseptle Balkan kültüründe Teferic’in karşılığı olan Hıdırellez’in coşkusunu binlerce kişiyle yaşayacak.

Kapanış günü de dopdulu

Sabancı Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi’nde Ayvalık Belediyesi Zeytin Çekirdekleri’nin Mandolin Grubu’nun konseriyle başlayacak. Ayvalık Belediye Tiyatrosu’nun Çocuk Oyunu Özgür Kuş’ta Cami Avlusu Sahnesi’nde izleyicileriyle buluşacak. Şenliğin kapanış konserinde Mübadele Türküleri ve Rebetiko Korusu dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin “Tarihi kent sokaklarıyla, mimarisiyle, Balkan mutfağının lezzetleriyle, gelenek ve kültürleriyle kardeşlik ve sevgi dolu bir dünyaya Küçükköy'ün penceresinden bakın” diyerek herkesi 6. Küçükköy Geleneksel Teferic Şenlikleri’ne davet etti.

Haber Merkezi: Nehir MEMİŞ


 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!