Reklamı Geç
AHMET AKIN 23 NİSAN BAYRAM KUTLAMASI
Balıkesir
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Deprem Bölgesi Adıyaman'a Balıkesir Çarşısı yapıldı

Deprem Bölgesi Adıyaman'a Balıkesir Çarşısı yapıldı
6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Balıkesir Basını ve eşi Mehtap Yılmaz ile beraber Adıyaman’daki Balıkesir Çarşısı’nı ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve çarşı esnafı tarafından sevgi seliyle karşılandı. Çarşı esnafı böyle güzel işler yapan çalışkan bir başkan seçtikleri için Balıkesirlilere teşekkür etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, eşi Mehtap Yılmaz ve 50 kişiden oluşan basın heyetiyle birlikte 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Adıyaman’ı ziyaret ederek yaslarını paylaştı. “Yüzyılın Felaketi” olarak nitelendirilen depremlerde binden fazla personel ve 600’ün üzerinde iş makinesiyle bölgede aylarca çalışan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’in hayırsever insanlarının da desteğiyle Adıyaman’da inşa ettiği Balıkesir Çarşısı’nı ziyaret etti. Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt ve bölge halkı tarafından sevgi seliyle karşılan Başkan Yücel Yılmaz ile Balıkesir Basını, çarşı esnafı tarafından da en güzel şekilde karşılandı. Ziyarette Başkan Yılmaz ve beraberindeki heyete Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton da eşlik etti.

“ELİMİZ HER ZAMAN ADIYAMAN’IN ÜZERİNDE”

Adıyaman’a çarşı inşa etmek için geldiklerinde Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’ın kendilerine arazi tahsis ettiğini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Altyapısını Adıyaman Belediyemiz yaptıktan sonra biz de üst yapısını hızlı bir şekilde yapıp, hayatın doğal akışının devam etmesini arzu ettik. 88 tane farklı sektörlerden Adıyaman Esnaf Odası’nın kura ile belirlediği dükkân faaliyette. Elimiz her zaman buradaki esnaflarımızın üzerinde. Balıkesir Çarşısı’nın içerisine Sağdıçlar Mescidi yaptırdık. Doğuda kirve derler, batıda sağdıç. Artık ahretlik olduk. Birbirimizin eksikliklerini tamamlayacağız. Allah, memleketimizi bu tür afetlerden korusun.” dedi.

KUVAYI MİLLİYE ŞEHRİ BALIKESİR GÜCÜNÜ VE VEFASINI GÖSTERDİ

Bölgede 55 gün bilfiil kaldığını dile getiren Başkan Yücel Yılmaz “Bölgenin ihtiyaçlarını personelimizle birlikte şehrimizin hayırseverlerinin de destekleriyle karşıladık. Tüm ilçe belediyelerimizle birlikte organize halinde Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’e yakışan bir organizasyon gerçekleştirerek bölgeye 950 TIR’ın ulaşmasını sağladık. 1 aydan kısa bir süre içerisinde hayırseverlerimizin desteğiyle de Balıkesir Çarşısı’nı inşa ettik. Balıkesir halkı vefalı bir duruş sergiledi ve biz de liderlik yaptık. Balıkesir depremin yaşandığı şehirlerde büyük efor sarf etti. Hem belediyelerimizin personeli hem de belediyelerimizin kaynaklarından maddi desteklerle her zaman yanlarında olduk. Tüm halkımıza teşekkür ederim.” diye konuştu

“BALIKESİR’İN BURADA OLMASI BİZE GÜÇ VERİYOR”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve eşi Mehtap Yılmaz ile beraberlerindeki gazetecilerden oluşan heyeti “Memleketinize hoş geldiniz.” diyerek karşılayan Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç “Allah hepinizden razı olsun. Yücel Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Malatya’da görevli olmasına rağmen Adıyaman’ı da yalnız bırakmadı. Burada çarşı yapacaklarını söyledi. Burası şehrin merkezi, en güzel rotasyonu onlara verdik. Sağ olsunlar çok hızlı bir şekilde başlayarak büyük bir emekle tamamladılar. Balıkesir’in burada olması bize güç veriyor, kardeşliğimiz daha da pekişiyor. Aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımızda olan Yücel Başkanımız bize oradan da araç desteği verdi çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir çarşı organize ettiler, esnafımız çok memnun. Tüm desteklerinden dolayı Adıyaman halkı adına; Yücel Başkanımıza ve Balıkesir halkına çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN ESNAFINDAN BALIKESİR HALKINA TEŞEKKÜR

Balıkesir Çarşısı esnafından Ayşegül Kasap, kendileri için böyle güzel bir çarşı inşa edilmesine öncülük eden Başkan Yücel Yılmaz ile Balıkesir halkına çok teşekkür etti. Depremde yıkılan dükkânlarından hiçbir şey kalmadığını söyleyen Ayşegül Kasap, kendilerine tahsis edilen dükkân sayesinde eğitimi yarım kalan çocuğunun tekrar okula dönebildiğini söyledi ve Balıkesir halkına böyle güzel işler yapan ve çalışkan bir başkan seçtikleri için teşekkür etti. HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!