Balıkesir
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Bandırmalıları rahatsız eden 'Yüzen Ahır'


Bandırmalıları rahatsız eden 'Yüzen Ahır'
Bandırma’da 'Yüzen Ahır' olarak bilinen 'Queensland' ithal edilen büyükbaş hayvanları taşıyan gemi Çelebi Limanı'na yanaştı. Yaklaşık 3 bin büyükbaş hayvanın olduğu gemiden dolayı ilçeyi kötü koku sardı.

Amerikan bandıralı 'Queensland' adlı 9 bin 927 grostonluk, canlı hayvan taşıyan gemi, Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki Çelebi Limanı'na geldi. 79 alıcıya ulaştırılacak olan 2900 adet gebe düve taşıyan gemi Bandırma'ya her gelişinde çevreye yaydığı koku nedeniyle vatandaşların tepkisine yol açtı. Gemideki canlı hayvanların kamyonlarla alıcılara taşınmasına başlandı.

“Bir gemi daha bu limana yanaşacak”

Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, yaptığı açıklamada, "Yine Bandırma'da uzun bir aradan sonra yine kokuyla güne uyandık. Görmüş olduğunuz gemi ile 2900 adet büyükbaş gebe düvenin Bandırma limanına geldiği bilgisine ulaştık. Bandırma limanı gördüğünüz gibi şehir ile iç içe bir liman bu tarz büyükbaş hayvancılık yada büyükbaş hayvanların boşaltımının aslında daha uygun koşullardaki limanlarda yapılması gerekmekte mevcut şuandaki durumdan hem bizler hem de Bandırma halkı hepimiz şikayetçiyiz. Geminin gelmesi tüm bölgenin bu şekilde kokuyla kaplanmasına neden oluyor. Aldığımız bilgilere göre 2 veya 3 gün sonra bir geminin daha bu limana yanaşacağı ve yine bu büyükbaş hayvancılığın bu liman aracılığı ile aktarılacağı bilgisine ulaştık. Tabii ki biz yetkililerden Bandırmamızı olumsuz etkileyen bu yük aktarımının daha uygun koşullarda ki limanlara aktarılmasını talep ediyoruz. Görüldüğü gibi Bandırma'nın en güzel manzaralı yerlerinden birisinde manzarayı izlemek için duramıyoruz çünkü çok ciddi ağır bir koku var gördüğünüz gibi rüzgarla da bu tüm şehre yayılmakta" dedi.



Daha uygun limanlardan sevkiyat yapılmasını talep ediyoruz

Bandırma'da yaşayan Ercan Baha Çelik isim vatandaş ise, "Bandırma'nın yerlisiyim bu bölgede yaşıyoruz. Biz artık bu geminin geldiğini gemiyi görmesek dahi kokusundan anlıyoruz. Biliyoruz bu işlemin yapılması gerekiyor bundan da haberdarız bu hayvanların bir şekilde sevk edilmesi gerekiyor ihracat yapılması gerekiyor, ithalat yapılması gerekiyor buna da varız ama artık Bandırma limanı Bandırma'nın şehir içinde kaldı. Bizim talebimiz Türkiye üç tarafı denizlerle çevirili bir ülke bir sürü limanımız var daha uygun daha şehrin dışında kalan limanlardan sevkiyat yapılmasını talep ediyoruz." dedi.
Haber Merkezi: Nehir MEMİŞ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!