Reklamı Geç
DURMAZ ALABALIK
Balıkesir
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Yurt Dışından Cep Telefonu Getirecekler Dikkat

Yurt Dışından Cep Telefonu Getirecekler Dikkat
Yurt dışından daha uygun fiyatla cep telefonu alarak kullanmayı düşünenler sıklıkla IMEI kayıt ücreti ile bandrol ücretini karıştırıyor. Yurt dışından alacağınız telefonu yurt içinde kullanacaksanız iki ödemeyi ayrı ayrı yapmanız gerekiyor.

Son yıllarda yurt dışındaki gezileri sıralarında daha düşük fiyatlarla satın aldıkları cep telefonlarını yurt içinde kullanmayı tercih eden vatandaşları hızla yükselmişti. Ancak bu yıl IMEI kayıtlarına kallavi bir zam yapıldı. Yurt dışından aldıkları cep telefonları için ödedikleri bandrol ücretleri ile IMEI kayıt ücretlerini karıştıranlar ise büyük zarar etti. Aldığınız cep telefonunu Türkiye'de kullanabilmeniz için iki ücreti de ayrı ayrı ödemeniz gerekiyor. Peki yurt dışından alınan cep telefonlarından kesilen bandrol parası ve IMEI kayıt ücretlerinde son durum ne? Bu ödemeleri yaptığınızda aldığınız telefon daha ucuzu mı geliyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre , yurt dışından alınan elektronik eşyaların bandrol bedellerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Ancak yine de yüksek IMEI kayıt ücretleri teknoloji meraklılarının belini bükmeye devam ediyor. Cep telefonu IMEI kayıt ücretleri ve bandrol fiyatlarındaki son duruma bir göz atalım. İşte ödeyeceğiniz ücretler...

 

2024 yılı için ticari amaç gütmeyen yurt dışından getirilecek televizyon, radyo, cep telefonu gibi görsel veya işitsel yayınları alabilen cihazlar için tahsil edilecek bandrol bedellerinde herhangi bir atış yapılmayacak. Yine bandrol ücreti kesilecek.

Televizyonlar için 8-80 Euro, radyolar için 1-2 Euro, videolu cihazlar için 18 Euro, televizyon ağırlıklı birleşik cihazlar için 9-21 Euro, set üstü medya kutuları ve her türlü uydu alıcıları için 7 Euro, radyo ağırlıklı birleşik cihazlar için 1-18 Euro, görsel ve işitsel yayınları alabilen diğer cihazlar için 212 Euro ödenecek.

Yurt dışından alınan cep telefonları için ise 20 Euro, bilgisayarlar için 10 Euro karşılığı Türk Lirası bandrol bedeli ödenecek.

 2023 yılında yurt dışından getirilen cep telefonunu Türkiye’de kullanabilmek için ödenmesi gereken IMEI kaydının ücretine ise dev bir zam gelmişti.

2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. Ocak ayından itibaren IMEI kayıt harcı ise 2732 TL’den 6091 TL'ye çıkarılmıştı. Ancak Temmuz'da yeni bir zam geldi.

HABER MERKEZİ

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!