Balıkesir
14 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Balıkesir Dikkat! Kavurucu Sıcak Geliyor

İstanbul başta olmak üzere Balıkesir, Çanakkale, Manisa ve güney illerinde perşembe günü başlayacak ve 2 gün sürmesi beklenen sıcak hava dalgası endişe yaratıyor.

Sıcaklık değerlerinin özellikle cuma günü 43 dereceye yaklaşacağı belirtiliyor.Sıcaklıkların gölgede bile 40 dereceye yaklaşacağı ifade edilirken, 'afet olarak' tanımlanan günlerde 'riskli grup için', 'ölüm riski' uyarısı yapıldı! Perşembe gününden itibaren ciddi sıcaklık artışı uzmanları endişelendirirken, olası sağlık uyarıları da peş peşe geldi.  Balıkesir’de özellikle cumadan itibaren 2, 3 gün boyunca sıcaklık rekoru beklenirken, kentteki sıcaklık değerlerinin gölgede bile 43 dereceye yaklaşacağı belirtildi.  Sıcak Havalarda Su ve mama bulmakta zorlanan Kedi, Köpek ve kuşları unutmayın. Ev ve İşyerlerinizin önüne bol bol su ve mama kabı koyarak onlara yardımcı olun.

MÜMKÜNSE EVDEN DIŞARIYA ÇIKMAYIN

Uzmanlar özellikle cuma günü için 'mümkünse evden çıkmayın' uyarısında bulunuyor.

Sıcak hava dalgasının yaratacağı olumsuz etkilere karşı uzmanlar risk grubu olarak tanımlanan yaşlılar, çocuklar, hamileler, emziren anneler ile kronik hastalığı olanların mümkünse birkaç gün evlerinde kalmalarını önerirken, "Sıcaklığın artmasıyla birlikte damarlarda genişleme ve geçirgenlik artışı olur. Perşembe ve takip eden 3 gün boyunca sıvı ve mineral kaybına karşı bol su içilmesi, tansiyon hastalığı yoksa günde bir adet maden suyu tüketilmesini öneriyor."

KAHVEDEN UZAK DURUN

Sıcak hava dalgasının yaratacağı olumsuz etkilere karşı gazlı içecekler, kahve, çay ve kafein tüketiminden uzak durulması uyarısında da bulunan Prof. Dr. Erk, "3 gün sürmesi beklenen sıcak dalgasında mümkünse kızartma, yağlı ve aşırı protein içeren ürünlerden uzak durulması, sebze ve meyve tüketilmesi önemli. Yeteri kadar su içilmezse özellikle 60 yaş üzeri kişiler, çocuk ve kronik hastalığı olanlar için hayatı tehdit edecek sorunlar bile görülebilir. İnsanlar gözden kaçırıyor ancak sıvı kaybına bağlı böbrek yetmezliği riski bile söz konusu."

HABER MERKEZİ

Son Eklenen Videolar