Reklamı Geç
AHMET AKIN 23 NİSAN BAYRAM KUTLAMASI
Balıkesir
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Edremit Akçay’da Yağmur Felaketi

Edremit Akçay tam anlamıyla felaketi yaşıyor. Akçay’da bulunan dereler taştı, tekneler alabora oldu, evleri su bastı. Edremite gece boyunca metrekaraye 315 kg yağış düştü.

Yağışın etkisiyle köprüler yıkılırken mahalleler sular altında kaldı. Akçay sokakları yoğun yağış sonrası sular altında kalırken özellikle alt katlarda ve bodrum katlarda oturan vatandaşların evlerini su bastı. Sulak bir arazi üzerine kurulu olan Akçay ilçesinde yoğun yağış sonrası İkizçay ve kuruçay üzerinde bulunan tekneler alabora olurken maddi hasar meydana geldi. Yaşanan süreç sonrası yetkililer önlem almaya çalışsa da hasarın büyüklüğü gözle görülüyor.

Kazdağlarına metrekareye düşen yağmur son 25 yılın en fazla yağışı olarak kayda geçti. Balıkesir  Edremit yağıştan en fazla etkilenen ilçe olurken Burhaniye Ören bölgesinde bulunan yazlıklarda sular altında kaldı. Yaklaşık bir hafta önce denizin taşması sonucu 2000 konutun olduğu Orjan tatil sitesi ve imko tatil siteleri ile civardaki evler sular altında kalmıştı. Edremit ve Burhaniye bölgesinde yağışın gece boyunca sürmesi beklenirken yetkililer yağışta oluşabilecek sorunlar dolayısıyla vatandaşları uyardı.

Son Eklenen Videolar