Reklamı Geç
DURMAZ ALABALIK
Balıkesir
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

10 Ağustos Anafartalar Zaferimiz Kutlu Olsun

10 Ağustos 2023, Perşembe 16:13
10 Ağustos Anafartalar Zaferimiz Kutlu Olsun

Türk tarihinin şüphesiz en önemli başarılarından birisi Çanakkale yani Gelibolu deniz ve kara savaşlarıdır. Anafartalar Zaferi ise Denizde ve karada her cephesi ile dünya tarihine geçen Çanakkale Savaşlarının en kanlı mücadelelerinden biri olmuştur her zaman…

Tam 108 yıl önce yaşanan bu kanlı direniş Gazi Mustafa Kemal’in Anafartalar grup komutanı olarak kanlı savaşı yönettiği ,10 Ağustos 1915’te de düşman kuvvetlerini bir kez daha bozguna uğrattığını hepimiz biliyoruz. Anafartalar Muharebesi , ülkesini 7 düvele karşı savaşarak direnen askerleriyle birlikte Anafartalar Zaferine dönüşmüştür.

Gelibolu Tarihi Yarımadası sınırları içerisinde işte bu bilinçle her yıl lokma hayırları yapılmaktadır. O günleri unutmaya yüz tutanlar var. Ayrıca beklide yaşanan süreci hafife almaya çalışanlar oluyor. Bizler onlara en güzel cevabı ecdadın mirasına sahip çıkarak göstermeliyiz.Vatan savunmasında destanlar yazılmış bu topraklarda, eşi benzeri görülmemiş mücadeleler verilmiş ve birçok zaferler kazanılmıştır.

Çanakkale  yani Gelibolu 10 Ağustos Anafartalar Zaferi sonrasında gelen zaferler ile birlikte Ağustos’a ve nihayetinde bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne yürünen yolun en önemli yapı taşını oluşturmuştur. Her yıl çeşitli etkinlikler düzenlenen Çanakkale bölgesine mutlaka gitmeyi ihmal etmeyin. Çoluk çocuk oraya gidin ki yaşanan sürecin ne kadar kanlı, çetin ve zor olduğunu kendi gözlerinizle görme fırsatı yakalayın.

10 Ağustos 1915 Anafartalar Zaferi başta Anafartalar Grup Komutanı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş mücadelemizde ve Çanakkale Savaşlarında vatanını canı pahasına koruyan ve savunan Mehmetçiğimizi, atalarımızı, 7’den 70’e tüm kahramanlarımızı saygı ve özlemle anıyorum.10 Ağustos Anafartalar Zaferi kutlu olsun.

KÜBRA MERT

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum