Reklamı Geç
AHMET AKIN 23 NİSAN BAYRAM KUTLAMASI
Balıkesir
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Enflasyon En Çok Kültür Sanat Faaliyetlerini Vurdu

03 Kasım 2023, Cuma 16:33
Enflasyon En Çok Kültür Sanat Faaliyetlerini Vurdu

Son yıllarda Yükselen enflasyon en çokta kültür sanat faaliyetlerini vuruyor. Ailecek Sinema Tiyatro ve konser aktivitesine gidebilmek hayal gibi bir şey. 150 liradan başlayan fiyatlarla ailecek bir sinema izlemek ciddi külfet oluşturuyor.. Kültür sanat enflasyondan en fazla etkilenen sektörlerden oldu. Bundan 4 yıl önce 10 liraya aldığımız bir kitap 200 liraya satılıyor. Birkaç yıl önce Sinema için ödediğimiz bilet fiyatına bugünlerde mısır bile alamıyoruz. Gelinen nokta en fazla Kültür sanat izleyicisini vuruyor. Artık bu kasıtlı mı yapılıyor. İnsanlar televizyon başından ayrılmasın saçma sapan programlar ve diziler yada gündüz kuşakları izlesin diye mi yapılıyor inanın kafamda deli sorular var..

Tiyatroyu yukarıda ki kültür sanat aktivitesinden ayırdı. Bana en enteresan gelen tarafı ise Tiyatronun bu kadar güzel bir sanat olmasına rağmen Türkiye’de yeterince izleyiciye sahip olmamasıdır. Aslında Tiyatro’nun bir anavatanı varsa orası Kesinlikle eski yunan ve Türkiye’dir. Toplumun ise yüzyıllardır bilinçlendirme yeri hep tiyatrolar olmuştur. Bizde ise güzel bir tiyatro izlemek son yıllarda oldukça zor iken ciddi anlamda tiyatro izleyeceğimiz mekan sayısı da bir elin parmaklarını geçmez.

Konser konusu da aslında söylediklerim içinde en acıklı olanı olabilir. Gençlerin aslında son yılların yıkıcı bir o kadarda zor atmosferinden kaçtıkları yegane yerler halk konserleri olmuştur. Bizdeki rock konserleri bile bilet fiyatları itibariyle birer halk konseri edasındadır. Ancak onlarında son yıllarda artan fiyatları ile birlikte ve sürekli ertelemeler yada konser iptal ettirmeler neticesinde konser seyircisi de küsmüşe benziyor.

Sonuç olarak şunu söylemeliyim. Toplum bir girdabın içine sürüklenirken bunu engelleyecek en önemli olgulardan birisi olan kültür sanat faaliyetleri de ciddi anlamda duraksıyor. Şayet toplumdaki travmayı azaltmak istiyorsa devlet bir an önce kültür sanat faaliyetlerine destek vermek zorundadır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum