Reklamı Geç
DURMAZ ALABALIK
Balıkesir
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Balıkesir’de Kredi Kartı Kullanımı Artışta

27 Kasım 2023, Pazartesi 13:27
Balıkesir’de Kredi Kartı Kullanımı Artışta

Son dönemde vatandaşların kredi kartı kullanımlarında bir artış yaşanıyor. Nakit bulmakta zorluk çekenler ay sonunu getirebilmek adına kredi kartına yükleniyor. Bu kez de ay sonu alışveriş faizi ödeyen vatandaşların cebinden yüklü bir miktar bankalara gidiyor.

Kredi aslında son 20 yılın en önemli işlerinden birisi konumuna geldi. Geçmişte alamadığımız ürünler için mutlaka ay sonunu beklerdik. Yada birisinden borç alır öyle ürünümüzü alırdık. Sonra hayatımıza taksili satışlar ve senetli satışlar girdi. 2000’li yıllardan sonra ise kredi kartı ile alışveriş moda oldu.

Kredi kartı ile alışveriş aslında iyi bir alışveriş çeşidi olarak tanımlanabilir. Fakat enflasyonun, faizlerin yüksek olduğu gelişmekte olan ekonomilerde tam bir harcama makinesine dönüşüveriyor. Alınamayacak tüm ürünleri bir çırpıda borçlanarak alıyorsunuz. Limitlerinizi yükselterek ileriye dönük beklide gereksiz birçok şey için borçlanıyor. Sonra ise onları ödemek için tam bir bağılı edasıyla çalışıyorsunuz.

Türkiye’de son dönemde alışveriş faizleri ciddi oranda artışa geçti. Sadece geçtiğimiz ay 4.02 civarında olan alışveriş faizleri bu ay 5 seviyelerine geldi. Bu demek oluyor ki aldığınız her ürün yada limitinizdeki her bir kuruş artış için bankaya alışveriş faizi ödeyeceksiniz. Vatandaş açısından sürdürülebilir olmayan bu oranla ile borçlanmak adeta yasal bir tefeci ile anlaşmaya benziyor. Umarız bu düzenden bir an önce vazgeçilir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum