Reklamı Geç
DURMAZ ALABALIK
Balıkesir
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Balıkesir’de Zeytin Hırsızlığı Giderek Artıyor

21 Ekim 2023, Cumartesi 16:02
Balıkesir’de Zeytin Hırsızlığı Giderek Artıyor

Balıkesir’de Zeytin hırsızlığı son aylarda artmış durumda. Özellikle şehir merkezlerinden uzakta zeytin ağaçları bulunan çiftçiler bu durumdan muzdarip. Balıkesir Jandarması konuyla ilgili özel ekipler görevlendirdi. Ancak bu sorun sadece Balıkesir, Edremit ve Ayvalık sorunu değil tüm ege bölgesinin sorunu olmuş durumda..

Zeytin hasat mevsiminin içindeyiz. Türkiye’nin sofralı zeytin dendiğinden en iyi markası hiç şüphesiz Edremit Sele ve Edremit Kırma zeytinidir. Ancak binbir emekle zeytin üreten üretici son yıllarda zeytin hırsızlarıyla büyük dertte. Zeytin para yapmaya başlayınca zeytin ağaçlarından çaldıkları zeytinleri ucuz bir biçimde piyasaya sunuyorlar. Hırsızların zararı bununla da kalmıyor. Dağ bayırdaki yüzyıllık ağaçlara göz diken soysuzlar çiftçinin adeta çocuğu gibi baktığı ağaçlara da büyü zararlar veriyorlar.

Zeytin hırsızlığı bu bölge için en az konut yapımı kadar zarar veriyor. Balıkesir'de zeytin hırsızlığı giderek artıyor. Bu durum, hem çiftçileri hem de bölge ekonomisini olumsuz etkiliyor.Zeytin, Balıkesir'in en önemli tarımsal ürünlerinden biridir. İlin yaklaşık 700 bin dekar alanda zeytin üretimi yapılmaktadır. Zeytin, hem sofralık hem de yağlık olarak tüketilen önemli bir besin kaynağıdır. Son yıllarda, Balıkesir'de zeytin hırsızlığı giderek artmaktadır. Özellikle şehir merkezlerinden uzakta bulunan zeytinlikler, hırsızların hedefi olmaktadır. Hırsızlar, geceleri gelerek zeytinleri toplayarak kaçmaktadır.

Zeytin hırsızlığı, çiftçilere maddi zarar vermektedir. Zeytin, çiftçilerin en önemli gelir kaynaklarından biridir. Hırsızlar, ihracatı da olumsuz etkilemektedir.Balıkesir Jandarma Komutanlığı, zeytin hırsızlığı ile mücadele etmek için özel ekipler görevlendirdiğini biliyorum . Jandarma ekipleri, zeytinliklere yönelik denetimlerini de her geçen gün arttırıyor.

Zeytin hırsızlığı ile mücadele için, aşağıdaki adımlar atılabilir dersek eğer;Güvenlik önlemleri güçlendirilmelidir. Zeytinliklere yönelik güvenlik önlemleri güçlendirilerek, hırsızların girişi zorlaştırılmalıdır.Cezalar artırılmalıdır. Zeytin hırsızlığı için verilen cezalar artırılarak, caydırıcı olması sağlanmalıdır.Kamuoyu bilinci oluşturulmalıdır. Zeytin hırsızlığının önüne geçilmesi için, kamuoyu bilinci oluşturulmalıdır.Bu adımlar atılarak, Balıkesir'de zeytin hırsızlığı ile mücadele etmek mümkün olabilir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum