Reklamı Geç
DURMAZ ALABALIK
Balıkesir
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Basında İşsizlik Körükleniyor

06 Ekim 2023, Cuma 13:10
Basında İşsizlik Körükleniyor

Basın ilan kurumunun Bik analitik sistemini Yerel basının bitirilme çabası olarak görüyorum. Gerçeklikten uzak olarak hazırlanan ziyaretçi trafik bilgileri ile yerel basının ayakta kalması mümkün değildir. 31 mart itibariyle gayet içi çabalarla girilen bu sistem aslında 1 ekim itibariyle sonuca ermiştir. Basın ilan kurumu güzel olarak başladığı ve Balıkesir’de 17 gazetenin girdiği sistemde toplamda 150’ye yakın personel istihdam ediliyordu. Ancak 1 ekim itibariyle sistemin sonlanmasıyla birlikte toplamda 140 kişi işsiz kalacak. Bu kişilerin bazılarının emekli yazar olduğunu düşünüp fiili olarak çalışanlarının 100 olduğunu varsaysak bile rakam oldukça büyüktür.

Ekonomik krizin bizleri etkilediği şu günlerde adeta can suyu olarak görülen zor bir durumdur. Konunun tekrar ele alınması gerçekçi bir ziyaretçi trafik raporu oluşturulması gerekmektedir. Basın İlan Kurumu aslında çok olumlu ve güzel bir işin altına imzasını atmıştır. Bu süreci olumlu bir şekilde nihayete erdirmeli Anadolu basınının çığlığına kulak vermelidir.

Balıkesir 1.300 bin nüfusu ile 3. kategoride bu rakamları tutturması imkansıza yakındır. Nesnellikten uzak bu rakamlar yerel basının internete olan ilgisini durduracak yeniden merdiven altı basını hortlatacaktır. Basın ilan kurumu acilen toplanmalı ve 6 ay ek süre vererek bu süreçte istenen şartları biraz daha esnetmelidir. Aynı paydaşların zor durumda kaldığı çok açıktır. Bu süreçte Basın İlan Kurumu şayet basına yarar sağlamak adına bir çalışma yürütmek istiyorsa genç iletişim mezunlarını işsiz bırakmaktan öte çözümler bulmalıdır.

İnternet için özel ilan şartları bile gerçeklikten uzak durumdadır. 2 Çalışan ve 1 işletme sahibi gibi katı kuralları olan sistemler ile İnternet basınını sürdürmek imkansızdır. Küçük ilçelerde ilçesinin haberini yapmak isteyen kuruluşlar bu süreçte kapanacaktır. Koskoca ilçenin haberini influcer yada saçma sapan isimsiz sosyal medya hesapları mı verecektir. Basın ilan kurumu bir ilçenin ilanını düzenlerken o ilçenin basınını yok etmeyi seçmemelidir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum