Reklamı Geç
DURMAZ ALABALIK
Balıkesir
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Çarşı Pazardan Bu Fiyatlarla Ne Alacağız Yahu..

06 Aralık 2023, Çarşamba 16:18
Çarşı Pazardan Bu Fiyatlarla Ne Alacağız Yahu..

Her hafta çarşı pazara çıkıyorum. Aklımda deli sorularla Pazar tezgahlarının arasında geziyorum. Önceden kilolalarca aldığım ürünlerden şimdi yarım kilo diye ağzımdan çıkıyor. Patates,soğan yarım kilo olur mu ? Yada çocuk için mandalin.. Bu fiyatlar ne böyle.. Pandemi sonrası dünyanın dengesi kaçtı kaçmasına da Türkiye’nin dengesi gıda fiyatları anlamında daha fazla kaçtı. Hele Balıkesir’de gıda fiyatları aldı başını gidiyor. Tarım kentinde fiyatları görünce dilim damağım kuruyor. Bu fiyatlar ile geçinmek bir tarafa aç kalmamak bir mucize oluyor. Semt pazarlarında elimiz kolumuz dolu ne zaman geleceğiz orası Allah kerim..Pazar Alışverişi bizi üzüyor.

İki Kilo Patates, Bir Kilo Soğan, İki Kilo Domates, Bir kilo biber bir  kaç kiloda Mandalin alsanız bunlar 300 lira tutuyor. Peki bu aldıklarını kaç gün size yetecek. Kaç Yemek yapacaksınız bu aldıklarınızla.. Et yemeden, tavuk yemeden gün geçer mi? Allahtan Hamsi fiyatları ucuzluyor da garibanın midesinden omega 3 geçiyor.

Biraz latife biraz gerçeklik katarak yazmaya çalıştığım bu yazımda çocuklu bir aile olarak yazıyorum. Çocuğunuz iki ise okul masrafı, okulda yedikleri, evde önüne ne koyacaksınız, akşam ne yiyeceksiniz. Peki giyim masrafı orası zaten korku filmi oluyor. Enflasyonun bu kadar yüksek seyretmesi bizim suçumuz değil elbet. Ancak ceremesini bizler çekiyoruz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum