Reklamı Geç
DURMAZ ALABALIK
Balıkesir
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Deniz Aldığı Çöpleri Mutlaka Geri verir

21 Kasım 2023, Salı 00:00
Deniz Aldığı Çöpleri Mutlaka Geri verir

Balıkesir sahilinde bir fotoğraf beni derinden yaraladı. Bandırma sahiline lodosun etkisiyle vuran binlerce kilo pislik.. Bunlar insan diye tabir ettiğimiz kişilerin gelişi güzel Denize attıkları çöpler.. Deni bir çöp tenekesi değildir zamanı gelince hatırlattı.

Türkiye’de değişmeyen bir olgu var kim gelirse gelsin hangi dönem olursa olsun sokaklara, denizlere, göllere çöp atma huyumuz var. Orta Asya’dan buralara gelen bu ulusa bir şeyler oldu. Evine çöp atılmasını istemeyen vatandaşlar konu sokaklar olunca fütursuzlaşıyor. Her yere çöp atıyorlar. Denizlerde tabi bundan nasibini alıyor. Denizlerin ikinci bir çöp merkezi her ne kadar göller olsa da Türk vatandaşlarının denizle attığı pislikler Marmara denizini yaşanmaz hale getiriyor..

Daha geçen yıl musilaj sorunu ile başa çıkmaya çalışan Türkiye, daha üzerinden bir yıl geçmeden bu kez de denizdeki kaba atıklarla uğraşmak zorunda kalacak. Bu kadar atıkların denizde çözülmesi on yıllar hatta yüzyıllar alacaktır. Çocuklarına böyle pis bir dünya bırakmak isteyen kişilere cezaların en ağırı verilmelidir.

Balıkesir hem Marmara denizine hem de Ege denizine kıyısı olan ender güzellikteki illerin başında geliyor. Denizimizi ne kadar koruyoruz derseniz tabiî ki hiç korumuyoruz cevabını vereceğim. Çünkü bandırma sahiline vuran onlarca pislik bizim eserimiz. Kola şişesi, süt kutusu, naylon çorap, kalem, lastikler, misine parçaları, patates fileleri, envayi çeşit naylon aparat ve tabiî ki binlerce plastik su şişesi… Hepsi Lodosun ve şiddetli fırtınanın etkisiyle kıyıya vurmuş. İyide olmuş.. İnsanoğlu yaptığı pisliği görmesi açısından gerçekten iyi olmuş

KÜBRA MERT

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum