Reklamı Geç
DURMAZ ALABALIK
Balıkesir
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Emekli Maaşları Yetmiyor!!

29 Eylül 2023, Cuma 14:53
Emekli Maaşları Yetmiyor!!

Türkiye'de emekli maaş sorunu her geçen gün daha yüksek boyutlara doğru gidiyor. En düşük emekli aylığı olan 7500 lira ile bir emeklinin geçinebilmesi pek mümkün gözükmüyor.

Emekli maaşı bir an önce insanca bir seviyeye çekilmelidir. Bir emeklinin kira ödeyip, elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi giderleri karşılaması ve bunun üzerine birde sağlıklı beslenmesi gerçekten imkansız. En düşük emekli aylığı olan 7500 lira, emeklilerin geçinmesi için yeterli değil.

Türkiye'de emekli maaşı sorunu, her geçen gün daha da büyüyen bir sorun haline geliyor.Emekli maaşları, bu giderleri karşılayabilecek düzeye çekilmelidir.Emekli maaşlarının yetersiz olmasının nedenlerine gelecek olursak eğer bir çok sorunla karşılaşıyoruz. Türkiye, son yıllarda ekonomik krizden etkilenen bir ülke durumundadır. Bu durum, emeklilerin maaşlarını da olumsuz etkiliyor. Diğer taraftan Enflasyon belası, emeklilerin maaşlarının satın alma gücünü düşürüyor.

Sosyal güvenlik sistemindeki çözülemeyen sorunlar aslında Emeklilik sisteminin bir reforma ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Türkiye'deki sosyal güvenlik sistemi, emeklilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde değil.

Emekli maaşlarının artırılması için çözüm önerileri üzerinde düşünürsek eğer;Ekonomik krizin etkilerinin azaltılması, emeklilerin maaşlarının da artmasına yardımcı olacaktır. Kısa vadede bu pek mümkün gözükmüyor. Ancak Kriz var diyerek temel gıdaya bile ulaşmakta zorluk çeken emeklilere devlet desteği sağlanmalıdır.Enflasyonla mücadele, emeklilerin maaşlarının satın alma gücünü korumaya yardımcı olacaktır.

Sosyal güvenlik sisteminin güçlendirilmesi, emeklilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeye getirilmesine yardımcı olacaktır. Emekli maaşları yetmiyor! Bu sorunun çözümü için, ekonomik krizin etkilerinin azaltılması, enflasyonla mücadele edilmesi ve sosyal güvenlik sisteminin güçlendirilmesi gerekmektedir.

Uzun zamandır yazıyorum ancak Emekli maaşları gerçekten çok düşük seviyede kaldı. Asgari ücret birle 11500 iken bir emeklinin 7500 lira bile alamıyor olması en başta çözülmesi gereken sorundur.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum