Reklamı Geç
DURMAZ ALABALIK
Balıkesir
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Her Yağmur Sonrası Felç Olan Yollarımız

12 Kasım 2023, Pazar 09:15
Her Yağmur Sonrası Felç Olan Yollarımız

Aslında çok yazmak istemesem de trafik sorunu her kentin en büyük sorunu olarak göze çarpıyor. Balıkesir’de en büyük sorunu özellikle yağmur yağdığında felç olan trafikler, ara yollar , tıkanan rögar kapakları ve pisliklerin tıkadığı mazgallar..

Bir türlü ama bir türlü çözülemeyen bu enstantaneleri her yıl defalarca görmekten bıkmadık. Hiçbir yerel yönetim bu soruna çare olamıyor. Çünkü iktidara gelen her yerel yönetim hizmet etmek yerine bir dahaki dönemin hesaplarını yapmaya başlıyor. Hizmet odaklı bir siyasetin getiri bu olmamalı diye düşünüyorum. Sokakların sorunu için Yücel yılmaz birçok değişikliğe imza attı. Bu gerçeği görüyorum ancak yeterli mi tabiî ki değil. Tüm il genelinde yaşanan sorun o kadar büyük ki görmezden gelemeyiz.Balıkesir, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan ve önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olan bir şehirdir. Ancak, şehirde özellikle yağmur yağdığında ortaya çıkan trafik sorunu, kentin en büyük sorunlarından biridir.

Yağışlı havalarda, şehrin cadde ve sokaklarında su birikintileri oluşur ve bu da trafikte ciddi aksamalara neden olur. Tıkanan rögar kapakları ve pisliklerin tıkadığı mazgallar da bu soruna katkıda bulunuyor. Bu sorun, her yıl tekrar tekrar yaşanmasına rağmen, yerel yönetimler bu konuda yeterli çözüm üretememektedir. Bunun başlıca nedeni, yerel yönetimlerin önceliklerinin, kentin altyapı sorunlarını çözmek yerine, bir sonraki seçimlerde tekrar seçilebilmek olduğunu düşünmesidir.

Yağmur sonrası yollarda yaşanan trafik sorununu çözmek için yapılması gerekenler neler mi?

-Şehrin altyapısı, yağmur suyu drenaj sistemi, kapsamlı bir şekilde yenilenmelidir.

-Rögar kapakları ve mazgallar düzenli olarak temizlenmelidir.

-Vatandaşların da bu konuda duyarlı olması

-Yağmur yağmadan önce rögar kapaklarını ve mazgalları temizlemesi sağlanmalıdır.

Bu sorunların çözümü için yerel yönetimlerin, kentin altyapı sorunlarını çözmeyi öncelikleri haline getirmesi ve bu konuda uzun vadeli bir plan yapması gerekmektedir. Aksi takdirde, yağmur sonrası yollarda yaşanan trafik sorunu, her yıl tekrar tekrar yaşanmaya devam edecektir.Şehrin yağmur suyu drenaj sistemi, modern bir sistemle yenilenmelidir. Bu sistem, yağmur suyunu daha hızlı ve verimli bir şekilde tahliye edecek şekilde tasarlanmalıdır. Rögar kapakları ve mazgallar, daha dayanıklı malzemelerden yapılmalı ve düzenli olarak temizlenmelidir.

Vatandaşların da bu konuda duyarlı olması sağlanmalıdır. Yağmur yağmadan önce rögar kapaklarını ve mazgalları temizlemeleri konusunda bilgilendirilmelidirler.Bu önerilerin hayata geçirilmesi ile Balıkesir'de yağmur sonrası yollarda yaşanan trafik sorunu önemli ölçüde azaltılabilir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum