Reklamı Geç
DURMAZ ALABALIK
Balıkesir
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Sağol Atam Belgesel Filmi Gurur Verdi

15 Kasım 2023, Çarşamba 16:43
Sağol Atam Belgesel Filmi Gurur Verdi

Kasım ayı bizim için aslında bir matem ayıdır. Kurtuluş savaşımızın önderi Cumhuriyetin kurucusu aziz Mustafa Kemal Atatürk bir 10 kasım sabahında aramızdan ayrıldı. Bu yüzden kasım aylarına bir türlü ısınamadım. Cumhuriyetin banisi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından kesitler taşıyan ve Çanakkale savaşı kahramanı Havranlı Seyit Onbaşı’nın hikayesinin anlatıldığı filmi görünce ne yalan söyleyeyim göğsüm kabardı. Balıkesir Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan bu güzel film bu kez hem Balıkesirlilere hem de tüm Türkiye’ye gösterildi. Hata bir adım ileri gidilerek televizyonlarda bile oynatıldı. Geçmişte yaşanan zor süreçleri bu şekilde bizlere hatırlatan başta Yücel Yılmaz ve ekibine teşekkür bir borç bilirim.

Başkan Yılmaz’ın Cumhuriyet’in 100. yılına armağanı; Sağol Atam filmi Balıkesirliler tarafından çok beğenildi. Ecdadın yazdığı tarihi Büyükşehir yaşatıyor.Sağol Atam filminin galasında izdiham yaşandı.Atamızın ölüm yıldönümünde TV8’de gösterildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın, Cumhuriyet’in 100. yılı sebebiyle tarihe not düşmek adına Balıkesirlilere armağan ettiği “Sağol Atam” belgesel filminin galası da oldukça güzel geçti. Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’e yakışır şekilde muhteşem bir kalabalığın olduğu yerde bende yerimi aldım.Bu güzel etkinliği yerinde görme ve izleme şahsına eriştim.

Çanakkale Savaşı sırasında 276 kilogramlık top mermisini kaldırarak İngilizlere ait “Ocean gemisini vurarak onun batmasına sebep olan ve Çanakkale’nin geçilemeyeceğin ispat edilmesinde payı olan bir kahramanının hikayesini, izlemek büyük keyif verdi. Çanakkale Kahramanı Havranlı Seyit Onbaşı’nın kahramanlık hikâyesi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile arasında geçen anıların anlatıldığı “Sağol Atam” belgesel filmiyle yıllardır dilden dile dolaşan kahramanlık destanı gün yüzüne çıkarıldı. Bu hikayenin her yerinde gururlu olarak evime döndüm. Çünkü ben Balıkesirliyim dedim…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum