Reklamı Geç
DURMAZ ALABALIK
Balıkesir
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Savaşın Her Türlüsü Siviller İçin Felakettir

14 Ekim 2023, Cumartesi 14:44
Savaşın Her Türlüsü Siviller İçin Felakettir

İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaş tam anlamıyla bir sivil infazına dönüştü. Hamas’ın yaptığı sivilleri hedef alan eylemlerden sonra İsrail daha da  sertleşti. Sonucunda tam anlamıyla sivillerin zarar gördüğü bir savaş izliyoruz.

Yukarıdaki söylediklerime katılmamak aslında elde değil.. Yakın zamanda coğrafyamıza yakın alanlarda çıkan savaşlardan dolayı en fazla etkilenen ülkelerden birisiyiz. Afganistan savaşı, Irak Savaşı hemen ardından gelen Suriye iç savaşı ve 2003 yılından beri aralıkla süren İsrail Filistin gerilimleri.. Katılıyorum, savaşın her türlüsü bir felakettir. Sivillerin zarar görmesi ise bu felaketin en acı tarafıdır. İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaş, tam anlamıyla bir sivil infazına dönüştü. Hamas'ın yaptığı sivilleri hedef alan eylemlerden sonra İsrail daha da sertleşti. Bu durum, sivillerin daha fazla zarar görmesine neden oldu.

Bu savaşın bir an önce sona ermesi için tüm tarafların sorumluluk alması gerekiyor. Hamas, sivilleri hedef alan eylemlerinden vazgeçmeli. İsrail ise saldırılarını daha fazla sivil zarar görmeden durdurmalıdır.Savaşın sona ermesi için uluslararası toplumun da devreye girmesi gerekiyor. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlar, tarafları diyalog ve uzlaşmaya teşvik etmeli.

Savaş, sadece kaybedenleri olan bir yıkımdır. Bu yıkıma son vermek için tüm tarafların el ele vermesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda yaptığı her iki tarafı da daha dikkatli olmaya çağıran ve yangına körükle gitmeyen itidalli yaklaşımı aslında olması gerekendir. Umarım bir an önce bu süreç sivillerin zarar görmeyeceği bir zemine evrilir. Zira Zorunlu olmadıkça savaşlar her iki kesim açısından da cinayettir.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum