Reklamı Geç
DURMAZ ALABALIK
Balıkesir
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    26.70
  • EURO
    29.11
  • ALTIN
    1668.9
  • BIST
    7969.15
  • BTC
    27201.148$

Türk Futbolunda Kara Gece Yaşandı

12 Aralık 2023, Salı 13:26
Türk Futbolunda Kara Gece Yaşandı

Türk futbolunun utanç gecesi olarak nitelendireceğimiz gelişmeler Pazartesi gecesi hem de Türkiye’nin kalbi Ankara’da bir statta yaşandı. Ankaragücü kulüp başkanı Faruk Koca, Maçın Hakemi Fifa kokartlı Halil Umut Meler’e yumruklu bir saldırı gerçekleştirdi. Futbolda şiddet görmek istemesekte küfür ve benzeri şeylerle yaşamaya alışmıştık. Hatta bazı maçlardan sonra kulüp arabasının taşlanması, futbolcuların taraftarlarca övülmesi yada maç içinde hakeme bir taraftarın saldırması türünden şiddet manzaralarına aşinaydık. Ancak ilk kez bir kulübün en üst düzeyde temsilcisi olan Başkanı bizzat sahaya girerek hem de bir depar atarak bir hakeme saldırıyor.

Saldırma öyle sıradan bir itiş kakışın ötesinde yumruklu bir saldırı oluyor. Hatta Hakem Umut Meler aldığı darbenin de etkisiyle göz çevresinde çatlak oluşuyor. Başkanın saldırısının ardından yüzünü ellerine götüren Hakem Umut Meler yere düşüyor. Üzerine birde orada ne işe yaradığı belirsiz tipler türüyor. Onlarda yerdeki adama saldırıyor. Gerekçeleri ise “Hakem maçı kötü yönetti”…

Uzun süredir iyi bir futbol izleyicisi olarak şunu söyleyebilirim ki Hakem Umut Meler dün akşam oynanan Ankaragücü- Çaykur Rizespor karşılamamasını ortalamanın da üzerinde iyi bir şekilde yönetti. Hatta hafta içi muhtemel Real Madrid –Braga maçı ona verileceği için daha da özgüvenli olarak kararlarını verdi.

Ankaragücü oyuncusuna kırmızı kart çıkınca ortalık bir anda karıştı. Taraftarlar zaten küfür’ün her türlüsünü skordan bağımsız etmeye devam etti. Maç o kadar Ankaragücü lehineydi ki Sarı Lacivertli ekip 3 adet net pozisyonu gole çeviremedi. Hatta Hakem Umut Meler, dakikalar 93. gösterdiğinde Rizeli bir futbolcuyu da sahadan attı. Ancak son dakikada karambol sayılabilecek yerden gelen gol ile karşılaşama 1-1 beraberlikle sona erdi.

İşte bu dakikadan sonra orta yuvarlakta futbolcular ile maç kritiği yapan Hakem ve triosuna Ankaragücü başkanı Faruk Koca bir hışımla saldırdı. Orada hakemi koruyan tek futbolcunun ise Rizesporlu Minchev olması oldukça manidardı. Çünkü futbolcu hakem ikilisi ne kadarda birbirleri ile atışsalar da paydaş olduklarını bilirler.

Olası beklediğim cezalara gelecek olursak. Ankaragücü Faruk Koca’nın futboldan süresiz men edileceğini hatta tüm spor branşlarından men yiyeceğini düşünüyorum. Ankaragücü kulübünün ise 15-30 puan ceza alacağını ve sezon sonuna kadar seyircisiz maçlar oynayacağı kanısındayım. Ankaragücü Kulüp yönetimi ve teknik kadro istifa edebilir. Bunun yanı sıra artık kulüp başkanları Hakemler hakkında konuşamaz konuşurlarda büyük cezalar verilebilir. Spor programları artık daha usturuplu hareket edebilir. Umarım bu hatadan ders çıkararak yolumuza devam ederiz. Futbol şiddetin uzak olacağı bir spor olarak kalmalıdır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum